En İyi WordPress Müzik Eklentileri – 2021 Güncel Liste

  • Ana Sayfa
  • Genel
  • En İyi WordPress Müzik Eklentileri – 2021 Güncel Liste

WordPress sizlere birçok alanda web siteleri oluşturma imkanı sağlar. Bunu genellikle temalarla ve eklentilerle sağlarken hangi alanda bir web sitesi kurmak isterseniz ona uygun eklentiler ve temalarla sitenizi oluşturabilirsiniz. Müzik blogu kurmak isteyen müzik severler, müzisyenler veya podcast oluşturucuları nasıl bu tarz bir WordPress sitesi kurabileceklerini merak etmektedir. Yazımızda sizlere en iyi WordPress müzik eklentileri hakkında bilgi vereceğiz.

WordPress’te Yerleşik Müzik Özelliği Var Mı?

WordPress aslında kendi yapısında da müzik dosyalarını yerleştirebileceğiniz basit bir ses oynatıcısına sahiptir. Basit bir yapıda yayınlar yapmak isteyen kişiler yer alan yerleşik müzik özelliğini de kullanabilir. Bu müzik oynatıcılarını bileşenlere dönüştürebileceğiniz gibi aynı zamanda yazılarınızda da ses dosyalarına yer verebilmenizi sağlamaktadır.

Yazılarına ses dosyalarını bu özelliği kullanarak eklemek isteyen kişiler WordPress admin paneline geldikten sonra Yeni Yazı Ekle seçeneğine tıklaması gerekir. Burada ortam ekle butonuna tıkladıktan sonra ses dosyanızı ekleyebilmek için Dosya Seç bölümüne tıklamalısınız. Ses dosyanızı ortam kütüphanesine ekledikten sonra ise Yazıya Ekle tuşuna basarak yazınıza eklemeniz mümkündür.

Ses dosyanızı bileşen şeklinde ekleme yoluna gitmek istiyorsanız Admin panelinde görünüm bölümüne tıklamalısınız. Görünüm sekmesinde Bileşen bölümü yer almaktadır. Bileşen ekle seçeneğine tıklayarak ses dosyası ekle seçeneğine tıklamalısınız. Sonrasında ise Kaydet seçeneğine tıkladıktan sonra kaydetme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Müzik Eklemek İçin En İyi 7 WordPress Eklentisi Hangileridir?

Compact WP Audio Player

Kullanımı gerçekten kolay ve kompakt bir sistemle çalışacak olan müzik ekleme eklentisi arayan kişiler Compact WP Audio Player eklentisini kullanabilmektedir. Eklentide bir kısa kod verilmektedir ve bu kısa kodu istediğiniz yere yerleştirebilmeniz mümkündür. Ses dosyalarınızı yerleştirdiğiniz yerde bir oynatma tuşu oluşur.

Eklentinin en güzel yanlarına baktığımız zaman ücretsiz bir eklenti olması dikkat çeken bir özelliğidir. Mp3 ve ogg uzantılı olan ses dosyalarınız eklentide desteklenir. Aynı zamanda sadece bilgisayarlarınızda değil ek olarak akıllı cihazlarda da taşınmaktadır. Ses dosyalarınızı eklerken otomatik oynatma seçeneğini kullandıktan sonra ilgili sayfa açılır açılmaz müzik çalmaya başlar.

Audio Album

Adından da anlayabileceğiniz gibi eklenti sizlere albüm oluşturabilme imkanı sağlar. Audio album eklentisini kullanan kişiler birçok ses dosyasını aynı gruba alarak bu grupları yayınlayabilir. Yani albümü bulunan müzisyenler albümlerini paylaşabilmektedir. Bu eklenti de ücretsiz sunulmakta olduğu için albüm kurmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Eklenti özellikle WordPress dosyalarıyla tam entegre şekilde çalışır. WordPress özelleştiricisinin yardımlarıyla ses oynatıcınızın renklerini de değiştirebilmeniz mümkündür.

SoundCloud is Gold

Bu eklentiyi kullanmak istediğiniz zaman ilk olarak kullanmış olduğunuz WordPress sürümüyle uyumlu olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Sık bir şekilde SoundCloud kullanmakta olan kişiler özellikle bu eklentiyi sevecektir. Eklenti sizlere favoriniz olan ses dosyalarını yazınızda paylaşabilme imkanı sağlar. Aynı zamanda oynatma listeleri oluşturmanızı da sağlayacaktır. Farklı kişilerin podcast yayını yaptığı veya müzik paylaştığı siteler için son derece kullanışlı olan bir eklentidir. Aynı zamanda Admin panelinizde şarkılara açıklamalarınızı ekleyebileceğiniz, kapak fotoğrafı koyabileceğiniz bir sekme de yaratmaktadır. Yalnız siz ses dosyanızda özelleştirme yoluna gittiğiniz zaman sizlere verilen kısa kodda değişeceğinden dolayı bu kısa kodu kullandığınız sayfalarınızı güncellemeniz gerekir.

Blubrry PowerPress

Özellikle podcast yayınları yapacağınız bir WordPress web sitesi oluşturmak istediğiniz sırada ücretsiz olan bu eklentiyi kullanma yoluna gidebilmeniz mümkündür. İçeriğinde çok fazla özellik yer aldığından dolayı özel ses dosyaları paylaşmanız için sizlere son derece iyi imkanlar sağlamaktadır. Apple ve Google podcastlerinin desteklendiği bir eklenti olması sizlere sitenizde bir bülten yayınlayabilme imkanı da sağlamaktadır. Başlangıç seviyesinde olan kişiler simple modunu kullandığı takdirde yayınlarını yapabilmektedir. Eklentide biraz deneyim kazandıktan sonra ise Advanced moduna geçiş yapabilmeniz mümkündür.

Eklentide sizlere sunulan bir diğer özellik ise; abonelik sayfası oluşturma imkanıdır. Kenar çubuğu vey kısa kodlar kullanarak bu sayfayı oluşturabilmeniz mümkündür. SEO desteğinin de bulunması arama motorlarında diğer eklentilere nazaran daha üst seviyeye çıkmasını sağlar.

Music Player for WooCommerce

Müzik satmak isteyen kişiler bunun için de özel bir eklenti kullanabilme imkanına sahip olur. E – ticaret sitelerinin olmazsa olmaz eklentileri arasında yer alan WooCommerce eklentisiyle entegre çalışan Music Player for WooCommerce eklentisi ücretsizdir. Mağazalarınıza müzik oynatıcısı ekleyebilme imkanı vermekte olan bu eklenti müzik satışlarınızı artıracak çeşitli özelliklere de sahiptir. Eklentiyi kullanarak sitenize mp3, oga, wma, wav uzantılarına sahip olan müzik dosyalarını ekleyebilme yoluna gidebilirsiniz. Oynatıcının eksik yönlerine baktığımız zaman ise kullanıcılarına sadece üç farklı dış görünüm seçeneği sunması bu kadar gelişmiş bir oynatıcı için eksik yönler arasındadır.

Seriously Simple Podcasting

Podcast yayınları yapmak için özel olarak geliştirilmiş olan eklentilerden birisi de; Seriously Simple Podcasting eklentisidir. WordPress ara yüzünde rahatlıkla kullanabileceğiniz gibi çok fazla ayarının olmaması yükleme işlemleri sırasında kafanızın karışmasının önüne geçer. Kendi podcastlerinizin yayınlarını sadece birkaç dakika içerisinde yapabilmeniz mümkündür. Birçok podcasti bir arada yayınlamanıza da izin verilmektedir. Ek olarak yayınlarınızın hepsinin kendine özel olan bir RSS feed’i de bulunur. Yüklediğiniz seslere başlık, açıklamalar ve kapak fotoğrafı ekleme gibi imkanlarınız da bulunur. Entegre bir şekilde geldiği Castos ise sizlere admin kontrol panelini terk etmenize gerekn kalmadan ses dosyalarınızı barındırabilme imkanını beraberinde sağlamaktadır.

Audio Igniter

Müziklerinizi paylaşacağınız sırada temel seviye değil de birçok seçeneği bir arada bulunduran bir oynatıcı aradığınız sırada Audio Igniter sizlere yardımcı olur. Eklentide müziklerinizi paylaşmak istediğiniz noktada bir eklentide aradığınız bütün özellikler yer alır. En güzel yanı ise eklentinin sizlere ücretsiz bir şekilde sunulmasıdır. Müzik satışı yapmakta olan siteler ise eklenti WooCommerce ile entegre olduğu için satışlarını tek tek gerçekleştirebilme imkanına sahip olur. Sayfalarınıza ve yazılarınıza oynatma listeleri ekleyeceğiniz sırada da herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Sizlere şarkı satın al gibi url alanlarını da özelleştirme imkanı sağlar. En büyük ve dikkat çeken özelliklerinden birisi ise; sizlere eklenti üzerinden radyo yayını yapabilme imkanı sağlamasıdır.

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2020 Hostragons® 14320956 Numarası İle Birleşik Krallık Merkezli Barındırma Sağlayıcısıdır.

Language »